RUENUKR
ADDRESS: 18-A M. BOICHUK ST.
KYIV 01103, UKRAINE

GARNET

Міністр Культури України про участь "Межи" у Карлових Варах

На Міжнродному кінофестивалі у Карлових Варах, Україна буде представлена в конкурсних програмах та в професійних секціях індустріальної платформи.

Про це під час вчорашньої прес-конференції в УНІА УКРІНФОРМ повідомили Міністр культури України Євген Нищук, Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, Директор Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» Тагір Імангулов, продюсер фільму "МЕЖА" Андрій Єрмак, продюсер фільму «Стрімголов» Володимир Філіппов, режисер фільму «Стрімголов» Марина Степанська та акторка фільму «Межа» Римма Зюбіна.

У головній конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах буде представлено українсько-словацький фільм «Межа» режисера Петера Беб’яка, а у конкурсній програмі «Із Заходу на Схід» – фільм «Стрімголов» режисера Марини Степанської. Обидві стрічки створені за підтримки Держкіно України.

Міністр культури України Євген Нищук зауважив: «Для України зараз дуже важливо зімпульсувати системну участь нашого кіно на світовій арені. Зараз відродження українського кінематографа набирає стрімких обертів. Цей напрямок є пріоритетним і для нас, уряду, і для кінематографістів. Адже кіно – це те, що виховує суспільство і може добре представити Україну як державу»

Українську кіноіндустрію на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах представлять Державне агентство України з питань кіно спільно з Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» за сприяння Міністерства Культури України.