RUENUKR
ADDRESS: 18-A M. BOICHUK ST.
KYIV 01103, UKRAINE

GARNET

7 жовтня у столиці Польщі стартував 32-ий Варшавський фестиваль

7 жовтня у столиці Польщі стартував 32-ий Варшавський фестиваль, що є  одним із найважливіших світових кінофестивалів і належить до категорії «А».

Під час 32 Warsaw Film Festival буде показано більше 200 стрічок з 60 країн світу. Фільми представлені у кількох категоріях. Найважливішим є Міжнародний конкурс, у рамках якого покажуть 15 фільмів. Крім того, будуть показані дебютні роботи молодих режисерів, документальні, дитячі та  короткометражні стрічки.

Не менш важливою частиною фестивалю є індустріальна платформа CentEastMarket, у рамках якого щорічно  презентуються картини, що перебувають у виробництві (work in progress). Серед фільмів, що будуть представлені на CentEastMarket 14-16 жовтня є українських стрічки, які  створюються за підтримки Державного агентства України з питань кіно: повнометражні художні фільми «Бобот» режисера Максима Ксьонди та «Коли падають дерева» режисера Марисі Нікітюк. Обидва фільми є переможцями Сьомого конкурсного відбору Держкіно. Також буде представлена стрічка режисера Петера Балко «Межа» копродукційного виробництва, що є переможцем Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та включена до Програми виробництва і розповсюдження національних  фільмів на 2016/2017рр.