RUENUKR
ADDRESS: 18-A M. BOICHUK ST.
KYIV 01103, UKRAINE

GARNET

Пресс-конференція в Укрінформ

Перед початком кінофестивалю у Карлових Варах (Чехія), що входить до категорії А, і пройде з 30 червня по 8 липня, ЗМІ мали змогу особисто поспілкуватися з продюсером українсько-словацької копродукції «Межа» Андрій Єрмак, який розповів про особливості роботи зі словацькими партнерами, розкрив секрети участі фільмів національного виробництва на престижних кінофестивалях та поділився подальшими грандіозними планами українсько-словацької копродукції «Межа».

Також серед спікерів прес-конференції: 

– Пилип Іллєнко, Голова Держкіно України;

– Тагір Імангулов, Директор Фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього»;

– Андрій Єрмак, продюсер фільму «Межа»;

– Римма Зюбіна, акторка фільму «Межа»;

– Марина Степанська, режисер фільму «Стрімголов»;

– Володмир Філіпов, продюсер фільму «Стрімголов».

Нагадаємо, що «Межа» – це перша в історії, українсько-словацька копродукція, яка за жанром є кримінальним трилером. Зйомки відбувалися на території України, Словаччини та Чехії. Стрічка вперше за 10 років увійшла до основної конкурсної програми фестивалю у Карлових Варах та складе конкуренцію ще 11 фільмам відомих світових кінорежисерів.

Головну роль у фільмі виконав провідний словацький актор Томаш Машталір, компанію якому склали видатна словацька акторка Емілія Вашаріова, та популярний у Словаччині Анди Гриц. Окрім словацьких, у стрічці зіграли відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії «Золота Дзиґа», Станислав Боклан, володар «Київської Пекторалі» за найкраще виконання чоловічої ролі, молодий український актор Олександр Піскунов, та український актор Володимир Геляс.