RUENUKR
ADDRESS: 18-A M. BOICHUK ST.
KYIV 01103, UKRAINE

GARNET

ПРЕМ’ЄРА фільму «Межа» відбудеться у рамках спеціального івенту кінофестивалю «Молодість»

Ось як Андрій Халпахчі, генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», коментує цю подію:«Радіємо, що фільм «Межа», одна з найяскравіших кінопрем’єр року, буде показаний під час спеціальної дводенної події «Молодості» у жовтні. У цьому фільмі, який є копродукцією України та Словаччини, задіяні найяскравіші українські та словацькі актори, серед яких і видатна актриса Емілія Вашаріова. А Петер Беб'як на фестивалі у Карлових Варах отримав приз за найкращу режисуру. Ми хочемо, щоб нове українське кіно змогли побачити якомога більше глядачів. Тому в рамках фестивалю сеанси відбуватимуться одразу у двох залах кінотеатру «Київ».

 Особливий івент буде супроводжуватися не лише прем'єрним показом фільму, а й спеціальною вечіркою та червоною доріжкою. По ній пройдуть усі актори та режисер стрічки, які прибудуть зі Словаччини. Відбудеться подія саме 22 жовтня.

«Кінофестиваль «Молодість» – це більш ніж знакова подія в українському та, не побоюсь цього слова, світовому кіно. Адже саме за його допомогою дуже багато вже відомих режисерів мали змогу показати свої перші роботи. Саме на цьому фестивалі дебютували Олексій Балабанов, Денні Бойл, Гаспар Ное, Франсуа Озон та багато інших визнаних усім світом відомих митців. Тому це особлива честь – представити «Межу» саме в рамках цієї фестивальної події. Ми мали змогу покласти початок такій чудовій словацько-українській копродукції, і дуже символічним буде її представлення саме на «Молодості», адже ще у 2014 році фільм брав участь у пітчингу кінофестивалю», – коментує Андрій Єрмак, продюсер фільму «Межа».

Нагадаємо, що словацько-українська копродукція «Межа» вже 6 тиждень лідирує у словацькому прокаті, а бокс-офіс фільму станом на 5-й тиждень прокату становив 1 млн 467 тис. євро, що є рекордною сумою для наших сусідів. Стрічка вперше в історії українського кіно отримала Кришталевий глобус за кращу режисерську роботу на кінофестивалі у Карлових Варах. Також там був заключений контракт із міжнародним дистриб’ютором – лондонською компанією «Film Republic». Картина вже вийшла у міжнародний прокат.

У стрічці знялися відомі словацькі актори Томаш Машталір, Емілія Вашаріова, Анди Гриць, Крістина Канатова, а також улюблені українцями Станіслав Боклан, Римма Зюбіна, Володимир Геляс та молодий актор Олександр Піскунов.