RUENUKR
ADDRESS: 18-A M. BOICHUK ST.
KYIV 01103, UKRAINE

GARNET

Словацько-український фільм «Межа» отримав одну з головних нагород на міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах!

8 липня було офіційно проголошено результати одного з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів, що входить до переліку фестивалів категорії «А». Під час Церемонії нагородження, режисер Петер Беб’як, отримав одну з головних нагород - Кришталевий Глобус за кращу режисерську роботу над фільмом "Межа", що був представлений в основній конкурсній програмі.

Як зазначає продюсер стрічки Андрій Єрмак: «Участь українських фільмів у фестивалях такого високого рівня, є вкрай важливою та необхідною. Адже отримати одну з головних нагород, то є справжнім проривом українського кіно! Ця нагорода свідчить про те, що ми зробили успішний та якісний проект, який буде показано всьому світові.  Наша команда заявила про себе на найвищому рівні та ще більше зміцнила партнерські відносини не тільки між нашими компаніями, а й між країнами. Ми здобули нових контактів із європейськими колегами та в майбутньому плануємо поширювати традицію співпраці над копродукційними проектами».

Слід зазначити, що окрім цього стрічка здобула ще й власні перемоги: підписано контракт щодо міжнародної дістрибюціі з відомою компанією «Film Republic», а також фільм отримав всесвітнє визнання кіно-критиків та експертів, які охарактеризували цей спільний проект, як дуже сильний та успішний не тільки у своїх країнах, а й далеко за їх межами. Декілька найвпливовіших міжнародних видань, такі як, «Variety»,  «The Hollywood Reporter» та «Cineuropa» у своїх статтях вже порівнювали стрічку з кращими роботами Гая Річі,  «Хрещеним батьком» та «Кланом сопрано». Тож світовий глядач побачить фільм вже цього року, а в українських кінотеатрах він з’явиться цієї осени.

Нагадаємо, «Межа» -  словацько-українська  копродукція , зйомки якої відбувались в Україні, Чехії та Словаччині, а окрім словацьких та чеських зірок, у стрічці знялись відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії «Золота Дзиґа», один з найулюбленіших українських акторів - Станіслав Боклан, молодий актор Олександр Піскунов, та актор Володимир Геляс.

Фільм було створено міжнародною командою, за підтримки Державної агенції з питань кіно, та ще на етапі створення він вже був відзначений декількома нагородами, зокрема, отримав приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

В основі сюжету лежить реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської зони.

До речі, кому пощастить, зможе подивитись фестивальну версію кінострічки на спеціальному закритому показі, що відбудеться 21 липня на Міжнародному Одеському кінофестивалі, в рамках програми спеціальні покази, де стрічку презентує акторка фільму Римма Зюбіна, яка є почесним членом журі фестивалю.

Тож Україна може пишатися своєю перемогою на міжнародному фестивалі та відкриттям нових кордонів для співпраці з нашими європейськими колегами!