RUENUKR
ADDRESS: 18-A M. BOICHUK ST.
KYIV 01103, UKRAINE

GARNET

"МЕЖА" побореться за приз в основній конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах!

Створена за підтримки ДержКіно України, стрічка Петра Беб’яка «Межа», що є першою україно-словацькою копродукцією, увійшла до основної конкурсної програми 52-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

«Межа» – це кримінальний трилер, зйомки якого відбувалися на території України, Словаччини та Чехії.

Словацький режисер Peter Bebjak поклав в основу фільму реальну гостросюжетну історію, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської Зони.

Окрім словацьких, у стрічці зіграли відомі українські актори: Римма Зюбіна – лауреатка першої національної кінопремії «Золота Дзиґа», Станислав Боклан, володар «Київської Пекторалі», за найкраще виконання чоловічої ролі та молодий український актор Олександр Піскунов.

Стрічка боротиметься за перемогу в основній конкурсній програмі з роботами відомих режисерів, таких як: «Птахи співають в Кігалі» Криштофа Краузе, «Аритмія» Бориса Хлєбнікова, «Little Crusader» Вацлава Кадрнка і грузинською історичною драмою Георгія Овашвілі «Khibula», який вже був лауреатом фестивалю у 2014 році.

Нагадуємо, що фільм «Межа» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а також був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

Слід відзначити, що Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах входить до переліку фестивалів категорії «А», що ставить його на один рівень за значущістю з Канським, Венеціанським та Берлінським. Цьогорічний, 52-й, фестиваль у Карлових Варах пройде з 30 червня по 8 липня.

Особливим гостем кінофестивалю стане лауреат премій «Оскар» та «Золотий глобус» Кейсі Аффлек.